Wycieczka dla mieszkańców Warszawy do Ojcowskiego Parku Narodowego i Krakowa 13-14 września

Wycieczka 2-dniowa - Ojcowski Park Narodowy i Kraków 13-14 września

1. Wyjazd z Warszawy, godz. 7.30 zbiórka, 7.40 odjazd.
  2. Przejazd do Ojcowskiego Parku Narodowego, dolina Prądnika. Wąwozy, jaskinie oraz oryginalne ostańce i formy skalne, z którymi wiążą się ciekawe legendy, a do tego piękny Zamek Pieskowa Skała i ruiny średniowiecznej warowni w Ojcowie – to tylko niektóre atrakcje, które czekają na uczestników. Liczne atrakcje przyrodnicze i łatwe szlaki sprzyjają turystyce również dla osób o mniejszej kondycji fizycznej.
    Spacer poprowadzi przewodnik po parku, który opowie o samym parku i zaprowadzi do najatrakcyjniejszych miejsc – Brama Krakowska, Maczuga Herkulesa, Źródło Miłości i Kaplica na Wodzie, Ruiny Zamku w Ojcowie, Jaskinia Łokietka (zwiedzanie), Zamek na Pieskowej Skale i w Ojcowie, drewniane wille w Dolinie Prądnika i Ojcowie.
  3. Obiad.
  4. Nocleg
    Nocleg w sercu Ojcowskiego Parku Narodowego, blisko Ojcowa w miejscowości Wola Kalinowska. Piękny ośrodek i do tego pięknie położony.
    Z noclegiem zaplanowano kolację i zabawę integracyjną z muzyką i potańcówką lub jeżeli pogoda pozwoli ognisko. Bliskość natury i oddalenie od zatłoczonych miejsc są dodatkową atrakcją na wypoczynek.
  5. Rano śniadanie przed wyjazdem.
  6. Przejazd do Krakowa.
  7. Zwiedzanie Krakowa.
    Kraków – miasto królewskie, pełne legend, bezcennych zabytków architektury i sztuki oraz dobrej zabawy, historyczna stolica Polski z centrum wpisanym na listę Światowego Dziedzictwa UNESCO.
    Wystarczy minąć Barbakan i Bramę Floriańską, aby znaleźć się w zupełnie innym świecie – najstarszej części Krakowa, która ocalała z wojennej zawieruchy. Od Bramy docieramy na Rynek, gdzie królują Sukiennice i kościół Mariacki, który zwiedzamy i spędzamy trochę czasu na Rynku.Następnie Traktem Królewskim docieramy na Wzgórze Wawelskie, gdzie zaplanowano zwiedzanie z przewodnikiem zamkowym siedziby królewskiej na Zamku (Komnaty Reprezentacyjne oraz Skarbiec) oraz Katedry z licznymi zabytkami i kryptami królewskimi.
    Na Starym Mieście, Trakcie Królewskim, w Kościele Mariackim, na Wzgórzu Wawelskim i Katedrze na Wawelu oprowadza przewodnik Renata Adamczyk
  8. Obiad.
  9. Powrót do Warszawy ok. godz. 20

Organizator: Fundacja Indygo. Wspieranie Aktywności Twórczej i Kultury

Prowadzenie – licencjonowany pilot i przewodnik Renata Adamczyk

Przejazd klimatyzowanym autokarem, opieka pilota i przewodnika, wyżywienie – pierwszego dnia obiad, kolacja, drugiego dnia śniadanie i obiad, nocleg w pokojach 2, 3 osobowych, wieczór integracyjny z potańcówką, ubezpieczenie uczestników, udział w programie z wejściówkami do obiektów.

Seniorzy koniecznie muszą zabrać ze sobą legitymację emeryta-rencisty.

Koszt: 495,00 zł od osoby

Wpłaty gotówką, lub na konto: Fundacja Indygo 85 2530 0008 2090 1039 0085 0001, tytułem: wpłata na wycieczkę do Krakowa i imię i nazwisko uczestnika wycieczki.

Informacje i zapisy:

www.fundacja-indygo.org.pl