Bezpłatny pakiet badań krwi dla seniorów

BEZPŁATNY PAKIET BADAŃ KRWI DLA SENIORÓW

W ramach Dni Seniora Fundacja Indygo przygotowała w tym roku szereg atrakcji dla seniorów, które uzupełniają standardowe działania statutowe Fundacji oraz prowadzone w związku z realizacją projektu dofinansowanego przez Urząd Dzielnicy Bielany „Integracja pokoleniowa środowiska senioralnego z terenu Dzielnicy Bielany m. st. Warszawy”.

Uczestnicy zajęć i wykładów Fundacji Indygo, prowadzonych w ramach projektu dofinansowanego przez Urząd Dzielnicy Bielany „Integracja pokoleniowa środowiska senioralnego z terenu Dzielnicy Bielany m. st. Warszawy” będą mogli otrzymać pakiet bezpłatnych badań z krwi.

Jakie badania?

• morfologia
  • lipidogram
  • glukoza lub hemoglobina
  • glikowana dla osób z cukrzycą
  • kreatynina
  • ASPAT
  • ALAT
  • hormon tarczycy TSH – dla Pań
  • marker przerostu prostaty PSA – dla Panów.

Co, jeśli wynik okaże się niepokojący?

W przypadku nieprawidłowych wyników, będzie bezpłatna konsultacja z lekarzem.

Jak otrzymać pakiet?

Należy uczestniczyć w zajęciach i wykładach Fundacji Indygo, prowadzonych w ramach projektu dofinansowanego przez Urząd Dzielnicy Bielany „Integracja pokoleniowa środowiska senioralnego z terenu Dzielnicy Bielany m. st. Warszawy”.

Gdzie odbędą się badania?

Bezpłatne badania prowadzi Centrum Medyczne FutureMeds Warszawa Targówek. Termin wizyty zostanie ustalony indywidualnie dla każdego pacjenta.

Dodatkowe informacje – 506-241-142 w godz. 10.00-17.00 w dni powszednie.

Badania będzie można wykonać w Klinice FutureMeds, która tworzy sieć nowoczesnych przychodni zajmujących się prowadzeniem badań klinicznych. Klinika prowadzi akcje promocji zdrowia obejmujące różne badania i konsultacje, dzięki czemu pacjenci mają łatwy dostęp do wczesnej diagnostyki, a po spełnieniu odpowiednich kryteriów i wyrażeniu zgody mogą wziąć udział w prowadzonych badaniach klinicznych zyskując szansę na skorzystanie z najnowocześniejszych leków oraz terapii. Zespół Kliniki tworzą profesjonaliści doświadczeni w prowadzeniu badań. Wykorzystywany jest nowoczesny sprzęt, pozwalający zapewnić opiekę na najwyższym poziomie.