Powstanie Warszawskie na Białołęce

Projekt realizowany w ramach programu „63 działania na 63 dni Powstania”, wspólnie z Centrum Aktywności Lokalnej przy Ośrodku Pomocy Społecznej Dzielnicy Białołęka m. st. Warszawy. Działanie realizowane w okresie od 02.09 do 02.10.2014 r., w lokalu Centrum Aktywności Lokalnej przy Ośrodku Pomocy Społecznej Dzielnicy Białołęka m. st. Warszawy Polega na zorganizowaniu ośmiu działań związanych z Powstaniem Warszawskim na Białołęce, dla mieszkańców dzielnicy Białołęka – 15 dzieci i 20 osób dorosłych. Celem projektu jest wzbogacenie oferty wydarzeń, związanych z obchodami Powstania Warszawskiego w dzielnicy Białołęka, szerzenie wiedzy o Warszawie i Białołęce, kształtowanie postaw patriotycznych wśród mieszkańców Białołęki. Projekt zakłada integrację międzypokoleniową, poprzez wspólne działania dzieci, młodzieży i dorosłych. W ramach działań zostaną przeprowadzone prelekcje z pracownikami IPN, spotkanie z żyjącym na Białołęce Powstańcem, Gra Historyczna, wykonane prace plastyczne i Białołęcka Mapa Powstania Warszawskiego.
Zapraszamy chętne osoby do udziału – zgłoszenia tel.: 602-156-755, ran@fundacja-indygo.org.pl