Pracownia Pod Zdrówkiem

Bezpłatne warsztaty plastyczne dla mieszkańców Osiedla Wrzeciono i Młociny finansowane z Budżetu Partycypacyjnego

Zapraszamy mieszkańców w każdym wieku do udziału w warsztatach, podczas których wykonamy oryginalne ozdoby, dekoracje i bibeloty.

Warsztaty odbywają się w Klubie Seniora “Pod Zdrówkiem” przy ul. Wrzeciono 10 c w następujących terminach:

07.04. godz. 10-12 Szklane talerze z papierem ryżowy

09.04. godz. 16-18 Podstawki pod świece z woskami chameleon cz. 1

16.04. godz. 16-18 Podstawki pod świece z woskami chameleon cz. 2

23.04. godz. 16-18 Wazony 07.05. godz. 16-18 Nostalgiczny scrapbooking cz. 1

12.05. godz. 10-12 Nostalgiczny scrapbooking cz. 2 14.05. godz. 16-18 Taca w stylu shabby shic cz. 1

21.05. godz. 16-18 Taca w stylu shabby shic cz. 2 02.06. godz. 10-12 Stare spękanki cz. 1

04.06. godz. 16-18 Stare spękanki cz. 2 11.06. godz. 16-18 Foamiranowe ogrody cz. 1

18.06. godz. 16-18 Foamiranowe ogrody cz. 2

Liczba miejsc jest ograniczona.

Warunkiem udziału jest podpisanie listy obecności i danych dotyczących zamieszkania. Każda grupa może liczyć max. 12 osób. Przy naborze obowiązuje zasada pierwszeństwa zgłoszenia. Po zakończeniu naboru chętne osoby będą wpisywane na listę rezerwową i zajmować miejsce w przypadku rezygnacji osoby z pierwszej listy. Jedna osoba może wziąć udział w dowolniej liczbie warsztatów. Pierwszeństwo przy zapisie mają osoby, które brały udział w mniejszej liczbie warsztatów. Osoby zapisujące się na warsztaty 2 – częściowe, nie muszą wpisywać się na drugą część warsztatów.

Dodatkowe informacje i zgłoszenia:

Renata Adamczyk-Nowak
ran@fundacja-indygo.org.pl
506-241-142
lub osobiście w siedzibie Klubu ul. Wrzeciono 10 c, w dniach i godzinach prowadzenia warsztatów.

**************

W lutym i marcu mieszkańcy Wrzeciona wzięli udział w warsztatach poświęconych tematyce Wielkanocnej. Robiliśmy pisanki styropianowe i plastikowe, dekoracje i stroiki przestrzenne, zajączki ze stroikiem. Uczestnicy poznali podstawy techniki decoupage, elementy technik mix-mediowych i dekoracji przestrzennych oraz zdobień świątecznych, z wykorzystaniem kompozycji i różnych materiałów. Całości dopełniły dekoracje Wielkanocne – cekiny, wstążeczki, gałązki, bazie, zajączki itp. Wykonane dekoracje ozdobiły świąteczne stoły. W warsztatach wzięły udział same panie, niektóre z wnuczkami.

Zobacz jak bawiono się na zajęciach i jakie powstały prace i zapisz się na kolejne warsztaty.